Završne radionice u okviru projekta Poljoprivreda u tranziciji VIDEO

29. maj 2013. 15:36 Gradska hronika Pirot Plus Online

U organizaciji Svetske banke u Pirotu je danas počeo trodnevni skup Učestvovanje u boljoj budućnosti – Vizija regionalnog razvoja u Srbiji.

Trodnevni skup odnosi se na završni deo globalnog projekta Poljoprivreda u traziciji koji podrazumeva komponentu koja se implementira na području parka prirode Stara planina.

Skup je otvorio predsednik opštine Vladan Vasić.

Loup Brefort, šef kancelarije Svetske banke, obratio se pristunima.

Olivera Jordanović iz Kancelarije Svetske banke, kaže da je cilj trodnevnih radionica podizanje svesti o mogućnostima u budućnosti u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja u manje zastupljenim regionima u Srbiji, uključujući sredstva za povećano učešće interesnih strana u dostizanju razvojnih ciljeva.

Među učesnicima skupa su rukovodioci zajednica i udruženja mladih, menadžeri lokalnih samouprava za ruralni razvoj organizacija žena, lokalne nevladine organizaicje , kao i predstavnici ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i tim Jedinice za implementaciju STAR projekta i donatori. Branislav Milić, iz Nemačke agencije za međunarodnu saradnju GIZ, jedan je od predavača o temi ruralnog turizma.

Miroljub Vidanović, direktor Poljorivredno savetodavne stručne službe, kaže da ovo područje pruža veliki potencijal za razvoj.