Završne pripreme za izbore za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina, koji će biti održani u nedelju 4. novembra

31. oktobar 2018. 19:36 Gradska hronika Pirot Plus Online

U susret izborima za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina, koji će biti održani u nedelju, 4. novembar, danas je u Pirotskom upravnom okrugu održana prezentacija sa uputstvom i načinom glasanja i obradom glasačkih listića od strane RIK-a i koordinatora za naš Okrug.

Predstavnici lokalnih samouprava kao radnih tela za ove izbore prisustvovali su prezentaciji i ujedno preuzeli glasački materijal. Pirotski upravni okrug ima 33 izborna mesta.

U Pirotu će glasanje za nacionalne savete biti organizovano na 5 izbornih mesta.

Biračko mesto broj 1 je u Obrazovno-razvojnom centru “Pralipe”, biračka mesta 2 i 3 su u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” i Tehničkoj školi. Biračko mesto 4 je u selu Krupac i peto biračko mesto je u Gnjilanu, u Domu penzionera.

U Pirotu za izbore za Savet romske nacionalne manjine u Poseban birački spisak upisana su 1.473 birača, dok će za Nacionalni savet bugarske nacionalne manjine glasati 716 birača, koliko je upisano u Poseban birački spisak.

Izbori će trajati od 7 do 20 časova.

Foto sa sajta Pirotskog upravnog okruga