Završena trinaesta Božićna škola sportova u Pirotu; Oko 3.000 mališana uživalo u 67 programa

21. februar 2019. 12:00 Uncategorized Pirot Plus Online


Danas je na skijalištu na Babinom zubu simbolično završena trinaesta Božićna škola.

U predivnoj atmosferi, po lepom vremenu, deca su sa radošću, igrom i skijanjem poslednji put za ovu godinu poslala najlepšu poruku.


Nenad Đorđević, ideolog najlepše Škole na svetu, bio je oduševljen.


- Okupili smo decu da im zaštitimo zdravlje, uveli smo ih u sport, u mnoge druge oblasti, zainteresovali ih i posejali "seme radosti". Svake godine "isklijaju" nove sportske nade, mnoga deca su bila na Školi glume, tkanja... upoznala tajne, pronašla nove drugare i tako ulepšala detinjstvo. Hvala gradonačelniku Vladanu Vasiću koji je od prvog dana, pružajući podršku, davao snagu, podstrek da istrajemo. Svi koji su radili sa decom doživeli su zajedno sa mališanima nezaboravne trenutke. Hvala svima! Naše skijalište, Zatvoreni bazen, Hala, Klizalište, brojne sale i prostorije bila su mesta gde se ovih februarskih dana radovala naša budućnost. Presrećan, u jednom dahu, rekao je Nenad Đorđević, kome ipak pripadaju najiskrenije čestitke za ideju i ljubav koju poklanja mališanima.


Podsećamo da je Božićna škola sportova počela 2. februara. Grad Pirot je za ove namene izdvojio 1.500.000 dinara. Božićna škola sportova ove godine obuhvatila je 67 različitih programa: košarku, fudbal, odbojku, plivanje, klizanje, gimnastiku, ples, folklor, šah, glumu...
Promoter ovogodišnje Božićne škole sportova u Pirotu bio je Viktor Jelenić, proslavljeni vaterpolista, sada predsednik Vaterpolo saveza Srbije.


Oko 3.000 deteta pohađalo je brojne sportske programe. Sa decom je radilo oko stotinu moderatora.


Iako je prema programu Božićna škola trajala do 17. februara Sportski centar je odlučio da, zbog produžetka zimskog raspusta, produži sa školama skijanja, klizanja i plivanja.


Danas je završena Božićna škola na skijalištu. Deca se od ponedeljka vraćaju u školske klupe i verujemo da sa nestrpljenjem čekaju iduću Božićnu školu sportova.