Završen tretman protiv komaraca, sutra na redu krpelji

03. septembar 2013. 11:39 Gradska hronika Pirot Plus Online

Preduzeće Sanit M&M iz Niša danas je završilo treći larvicidni tretman komaraca na području opštine Pirot. Suzbijanje larvi komaraca duž rečnih tokova na području grada i opštine, počelo je na potezu reke Nišave od ušća Jerme do ušća Temštice, pojas oko Akumulacionog jezera i Gradskog kupališta.


Danas je tretman primenjen na području oko Gradašničke reke, Rasničke reke od sela Barje Čiflik do ušća u reku Bistricu, reka Bistrica, Rogozski kanal od izvorišta Kavak do Kalea i kanal oko tvrdjave Momčilov grad.


Sutra će biti organizovan i drugi tretman krpelja na području opštine, kaže Nemanja Nikolić, iz preduzeća Sanit M&M


- Suzbijanje krpelja obaviće se uredjajima sa zemlje na svim većim zalenim površinama u gradu. Kej pored Nišave, od Železničkog mosta do Gazele, zelene površine na Trgu pirotskih ratnika, oko Robne kuće, oko gradskog kupališta i akumulacionog jezera, Skver Nacional, zelene površine u Takovskoj ulici, oko tržnog centra na uglu Takovske i Maksima Gorkog, park Maksima Gosrkog, park Momčilov grad, park Trg Republike, park Trg Karadjordje, zelene površine u Ulici Ćirila i Metodija, Ulici Predraga Boškovića, Park 22. divizije, zelene površine na robnoj i stočnoj pijaci, u Ulici Nikole Pašića, oko Sportske hale Kej, zelene površine ispred Maxi objekta, park u Ulici Vojvode Stepe i park u Ulici Dragoljuba Milenkovića, kaže Nikolić


U cilju uspešne realizacije ove akcije iz Preduzeća Sanit M&M upozoravaju gradjane da u vreme tretmana ne borave na pomenutim lokacijama i da ne izvode kućne ljubimce. Pčelari se obaveštavaju da preduzmu mere zaštite pčelinjih društava.


Akcija će biti organizovana u periodu od 8 do 15 časova.