Završna svečanost povodom 15. Čitalačke značke - Knjige su uvek u modi

07. jun 2024. 07:59 Kultura Pirot Plus Online

Petnaesta po redu manifestacija ,,Čitalačka značka” u organizaciji Narodne biblioteke Pirot, a pod pokroviteljstvom Grada Pirota, završena je ove nedelje.

Povodom završetka 15. Čitalačke značke, u organizaciji Narodne biblioteke Pirot, a pod pokroviteljstvom Grada Pirota, u ponedeljak i utorak, 10. i 11. juna, u sali Doma kulture, biće organizovana svečanost i podela nagrada učesnicima.

U ponedeljak, 10. juna, od 12 sati, sa decom će se družiti pisac Tode Nikoletić koji će im i dodeliti nagrade. Ovaj program je namenjen deci od trećeg do sedmog razreda.

U utorak, 11. juna, takođe u 12 sati, za učenike prvog i drugog razreda biće odigrana predstava “Mala princeza” prema tekstu Ksenije Stojanović u izvedbi dramskog kluba Akademije tehničko-vaspitačkih strukovnih studija odsek Pirot.

Kao i ranijih godina, koncept takmičenja zasnovan je na dobrovoljnom učešću dece, a ove godine se za čitalačku značku ,,borilo” oko 700 osnovaca. Biblioteka je i ove godine pripremila prigodne nagrade u vidu plaketa, bedževa, knjiga, a za najuspešnije pripremljene su i majice.