Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Gradska hronika

Objavljeno 29.10.2019. | objavio Plusonline

0

Zasedao Štab za vanredne situacije Grada Pirota povodom požara na Staroj planini. Mesta panici nema, nisu ugroženi životi ljudi, požar je pod kontrolom, rečeno na Štabu

Požar na Staroj planini, koji je počeo na bugarskoj strani , u nedelju oko 13 časova zahvatio je i teritoriju koja pripada Pirotu. Blagovremeno su angažovane vatrogasne jedinice i odmah se počelo sa gašenjem. S obzirom na veoma nepristupačan teren i vremenske prilike vatra se širila i zahvatila površinu, kako je danas rečeno na sednici Štaba, od oko hiljadu hektara.

 Najviše je gorela suva trava i nisko rastinje, a potom je vatra zahvatila i četinarsku šumu. Situacija se prati iz časa u čas i za sada je požar pod kontrolom izjavio je komandant Štaba, gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić i saopštio zaključke sa današnje sednice.

Tokom sednice Štaba predsednik Kluba radioamatera Pirota, Bojan Božić, uspostavio je vezu sa svojim članom koji se nalazio u blizini Arbinja i čuli smo njegov izveštaj.

Helikopterske jedinice nadleću prostor i ako bude potrebno preduzimaće se i druge mere u sprečavanju širenja požara.

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline