Zanimanja za budućnost predstavljena mladima u okviru projekta ZIP centra

27. decembar 2021. 10:24 Privreda Pirot Plus Online

Zip centar biznis inkubator Pirot i Grad Pirot organizovali su danas  IT konferenciju pod nazivom ‚‚Zanimanja za budućnost‚‚ u Skupštinskoj sali gradske Uprave Pirot. 

Ova konferencija deo je projekta "Plan rada Start-up centra u Pirotu" za 2021.godinu, koji Zip centar realizuje uz podršku kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj i grada Pirota.

Kako je rekal Mira Zlatkov iz ZIP centra, cilj ove konferencije je predstavljanje mladima zanimanja za budućnost sa kojima mladi nisu upotpunosti upoznati. 

Na početku konferencije predstavljeni su rezultate realizovanog kursa Robotike za najmlađe koji je deo ovog projekta i koji je imao kao cilj razvijanje inovativnog duha kod mladih i usmeravanje na perspektivne grane razvoja.

Desetoro učenika osnovnih škola pohađalo je obuku, a sa njima je radio Dejan Aleksovski profesor stručnih predmeta iz oblasti mehatronike u Tehničkoj školi u Pirotu. Njima su danas uru;eni sertifikati. 

Na konferenciji su o svojim zanimanjima govorili: Bratislav Vidanović 3D dizajner, Darko Malinović, diplomirani ekonomista Lead Generation Specialist, Martin Marinkov inženjer za aplikativne servise, kao i predstavnik kompanije Tigar Tyres. Predstavnik Job info centra predstavio je  mogućnosti koje ovaj centar pruža mladima pri izboru zanimanja.