Za realizaciju Lokalnog plana akcije za decu opredeljeno 2 i po miliona dinara! Podržano 19 projekata udruženja i organizacija

27. april 2022. 12:40 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

U Svečanoj sali Gradske uprave Pirot, danas su dodeljeni ugovori o finansiranju projekata za realizaciju lokalnog plana akcije za decu.

Za realizaciju ovog konkursa, ove godine opredeljeno je 2,5 miliona dinara, a odobreno je 19 projekata. Kako je rekla Milica Golubović, pomoćnica gradonačelnika Pirota, pored redovnih budžetskih izdvajanja,  ovo je još jedan konkurs u nizu koji grad Pirot raspisuje za nevladine organizacije, pa tako zajedno sa njima popoljšava položaj dece. 

Ovo je 16.put od kako se realizuje ovaj konkuras, a Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota potsetio je da je Pirota jedna od prvih Lokalnih samouprava koja je izradila LPA za decu. U periodu od 2007.do 2022. podržali su 304 projekta i za te namene izdvojili više od 32 miliona dinara. 

Odred izvidjača "Stara Planina" i ove godine je dobio sredstva u iznosu od 150.000 za realizaciju projekta "Pokreni se" u MZ Nova mala u okviru kojeg će biti podeljeno šest bicikala, rekao je Dejan Ćirić isped ovog udruženja. 

Projekat "Od čitanja se raste" udrženje "Romkinje sa sela" odnosi se na uredjivanje seoke biblioteke i organizaciju radionica sa decom osnovnoškolskog uzrasta. Ove godine biće ralizovana u selu Poljska Ržana, rekla je Sanja Hasanović iz udruženja.