Za radio ne postoje prepreke! Završeni 19. Radio dani i prvi online Radio dani RAB Srbija

16. april 2020. 17:37 Društvo Pirot Plus Online

Danas su završeni 19. Radio dani koje je organizovalo Udruženje radio stanica RAB Srbija. Bez obzira na vanredno stanje i nemogućnost okupljanja svih članica RAB-a, predstavnika radio stanica, eminentnih stručnjaka u ovoj oblasti, predavača, gostiju i brojnih prijatelja ove velike porodice radijskih ljudi, organizatori su uspeli da upriliče njihovo druženje online, putem Zoom aplikacije.

Radio dani su i ovoga puta uspešno privedeni kraju, svi su bili srećni i zadovoljni jer je sve proteklo po planu, sva predavanja su održana bez problema, a svi učesnici su mnogo toga korisnog čuli i saznali, što je posebno važno za ovo vreme, ali i ono koje će uslediti posle vanrednog stanja.

Drugog dana na online Radio danima u organizaciji RAB Srbija održano je nekoliko predavanja.

Prvo predavanje održao je Rich McClear o temi „Trendovi slušanja radija u vreme krize u svetu i šta radio stanice rade“.

Potom je održan drugi deo okruglog stola sa temom „Kako da radio preživi u doba korone”. Moderator: Maja Rakovic (predsednica RAB Srbija) Panelisti: prof. dr Miladin Kovačević (direktor Republičkog zavoda za statistiku), predstavnici regulatora iz zemlje i regiona, Srđan Markotić (viši savetnik, Udruženje za kreativnu industriju, PKS), Nikola Kovačević (NAXI Media Mix), Tomislav Jakobović (BMC, Hrvatska), Adnan Osmanagić (RSG radio, BiH).

Zatim se iz Dubaija uključio naš poznati Ivan Zeljković koji je govorio o podcastima u doba korone.

U pauzama, odnosno, zabavnom delu Radio dana predstavili su se i ulepšali druženje Osvajači i Lukijan Ivanović.

Na samom kraju održana je i Skupština RAB-a.

Pre Skupštine predsednica RAB Srbija Maja Rakovic istakla je da je jako srećna što su uspeli da održe radio dane i da je to što su oni održani na ovaj način samo još jedan pokazatelj koliko je radio moćan.