Za pošumljavanje Keja, uzvodno prema Poljskoj Ržani, od Ministarstva 1,2 miliona dinara

27. april 2022. 09:37 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Prošle nedelje u Palati Srbija potpisani su ugovoru na osnovu kojih će biti dodeljena sredstva Ministarstva za zaštitu životne sredine  za ukupno 42 projekta pošumljavanja i ozelenjavanja, koji će se u ovoj godini realizovati u 37 lokalnih samouprava širom Srbije.

Za sufinasiranje projekata pošumljavanja i ozelenjavanja širom Srbije i ove godine je iz budžeta Ministarstva zaštite životne sredine obezbeđeno 100 miliona dinara. Sredstva će biti utrošena na nabavku sadnica i izvođenje radova na pošumljavanju zemljišta u nadležnosti lokalnih samouprava.

Jedan od ugovora potpisala je i naša lokalna samouprava. Bojan Pešić, načelnik Odeljenja za urbanizam, stambeno-komunalne poslove, građevinarstvo i inspekcijske poslove u izjavi za Portal Plus online rekao je da je ukupna vrednost ugovora oko 1,9 miliona dinara

Grad Pirot je konkurisao projektom nastavka pošumljavanja keja uzvodno uz Nišavu prema Poljskoj Ržani. Na tom potezu, kako je predviđeno projektom, biće zasađeno novih 200 sadnica lipe. Od ukupne vrednosti Ministarstvo će obezbediti 1.212.000 dinara, dok će ostala sredstva biti izdvojena iz gradskog Budžeta, rekao je Pešić.

Povećanje procenta pošumljenosti Srbije je u skladu sa Zelenom agendom i to je zajednički cilj i zadatak

Realizacijom ovih projekata širom Srbije, unapređuje se kvalitet života građana i daje doprinos podizanju svesti o značaju pošumljavanja za očuvanje kvaliteta životne sredine.

*Foto Ministarstvo zaštite životne sredine