Za početak više nego dobro! "Novi" Radnički na "krilima mladosti" – agresivan i efikasan!

06. februar 2022. 14:18 Sport Pirot Plus Online

Pirot : Radnički – Jedinstvo 7:0 ( 3:0)

Radnički: Stoiljković, Sekulić, Gajić, Živković, B.Mančić, Stojanov, Petrović, Stojanović, B.Mančić, Radivojević i Ignić.
Igrali su još : Brkić, Dojkić, Ristov, Mitov, Tošić, Stojković i Blagojević.

Jedinstvo : Stanković, Petković, Tošić, Cvetković, Sokolov, Potić, M.Kostić, B.Kostić, Ivković, Djordjević i Selimović.

Strelci : 1:0 Radivojević 9.min, 2:0 Ignić 14.min, 3:0 B.Mančić 42.min, 4:0 Stojković 58.min, 5:0 Stojanović 63.min, 6:0 Blagojević 78 min, 7:0 Stoiljković 90.min.

Za početak dobro. Dobro pre svega jer su i jedni i drugi dosta trčali, pokušavali da igraju, da se sportski nadmeću, bez obzira što su još u onom periodu kada nisu mnogo dobre volje!
Za razliku od prošlog leta kada je jedinstvo namučilo ekipu Marka Vidojevića, ovoga puta je sve išlo mnogo sigurnije.
Fudbleri srpskoligaša , osim fudbalskog znanja koje je evidento, trčali su više, bilo je veće angažovanje, želja, što se i očekivalo.

Marko Vidojević  ponovo ima novi roster. Otišlo je pet –šest igrača, prvi medju njima kreator igre, kapiten Filip Tolić, što će od Vidojevića zahtevati da traži ne samo nova rešenja već i nešto drugačiju igru.

Ono što smo danas videli i što može da bude novi adut Marka Vidojevića da u ekipi ima fudbalere nešto nižeg rasta, koji mogu da trče tri utakmice i znaju da igraju. Stojanov, N.Mančić, Petrović, Stojanović, Ignić, Blagojević, Mitov, Tošić, u nekoj presing igri i zatvaranju svakog fudbalera u fazi napada, mogu da budu novi adut.

Marko je danas dobio i dvojicu “dvometraša”. Mladi Veljko Živković je strpljivo radio, čekao priliku, izgradio se fizički, ojačao, ali dobio veru u sebe i stavio do znanja da mu sada visina može biti velika prednost, jer “dole” igra sve stabilnije .
Novodošli visoki momak Stoiljković, kojeg je doveo naš Zoran Stojanović, Makedonac, pokazao je ono što će Marko tražiti od njega, da daje golove. Ako je suditi po tome kakav je Makedonac bio neumoljiv strelac, dečko je na dobrom putu.

Uz sve ove momke, da dodam još jednog kome se Radnički nada, to je mladi Dimitrovgradjanin Krumov, izuzetan talenat, koji može da odbrani Radničkog da novu energiju, snagu i znanje.
Možda prerano ulazim u detalje, ali neka se računa sa ovim ocenama. Dva stabilna golmana, nekoliko iskusnih fudbalera Dojkić, Ristov, B.Mančić, Gajić, Sekulić, Radivojević, N.Mančić, mogu da u ovoj polusezoni, ako ne drugo, onda najave da će Radnički iduće sezone, uz još nekoliko kvalitetnijih fudbalera juriti Drugu ligu.

Interersantan detalj moram da zabeležim. Naš Bojan Dojkić je sinoć svoju veliku ljubav krunisao brakom. Marko se sigurno nije nadao, ali, Bojan Dojkić je došao, spremio se da odigra, protiv kuma Saše Mitića, koji je trener Jedinstva.

Dojkić I Mitić

Posle utaikmice  potpuno zadovoljni učinkom igrača bila su oba trenera