Za buduće srednjoškolce organizovan Sajam profesionalne orijentacije

09. maj 2018. 14:30 Društvo Pirot Plus Online

U Hali “Kej” održan je 12. Sajam profesionalne orijentacije u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje, filijale u Pirotu. Ovo je jedinstvena prilika da se budući srednjoškolci upoznaju sa svim školama u gradu i Okrugu i sa obrazovnim profilima koje nude.

Svečanom otvaranju Sajma prisustvovali su direktori svih srednjih i osnovnih škola u Pirotu.

Prisutnima se obratio predsednik Aktiva direktora srednjih škola, Bratislav Krstić, poželevši osmacima puno uspeha na maturskim ispitima I da prilikom upisa odaberu ono što vole.

Tugomir Cvetković, predsednik Aktiva direktora osnovnih škola, rekao je da se nada da će ovaj Sajam svim učenicima pomoći u odabiru svog budućeg zanimanja i daljeg školovanja.

Direktor Filijale u Pirotu, Nacionalne službe za zapošljavanje, poželeo je prisutnima uspeh u radu i poručio učenicima da se informišu i pažljivo biraju svoju buduću školu i zanimanje.

Srednja stručna škola ove godine planira upis tri odeljenja, jednog novog obrazoovnog profila, ukoliko dobiju odobrenje Ministarstva prosvete. Za Portal Plus onlajn o aktuelnim obrazovnim profilima i planu upisa govorio je direktor škole, Dragoslav Mančić.

Među školama koje su se predstavile na Sajmu profesionalne orijentacije bila je i Gimnazija “Sv. Kirilo i Metodije” u Dimitrovgradu. O njjihovim obrazovnim profilima i broju odeljenja koja planiraju da upišu govorio je professor hemije Roki Stoimenov.