Za budućnost sporta u Pirotu!!! Otvoren Teren sa veštačkom travom - još jedan produkt uspešne saradnje našeg grada i Montane iz Bugarske

27. maj 2022. 16:39 Društvo Pirot Plus Online

Ni vrućina i visoka temperatura nisu uticale na radost mališana, ali i onih odraslih koji su danas u popodnevnim satima prisustvovali Svečanom otvaranju Terena sa veštačkom travom, koji se nalazi tik uz pomoćni stadion Gradskog stadiona. 

Ovaj moderni teren, po visokim Evropskim standardima, izgradjen je u okviru projekta "Sportske aktivnosti za mlade - budućnost za sve u pograničnom regionu", a u okviru projektne saradnje grada Pirota i Opštine Montana iz Bugarske. 

Pre samog otvaranja, u svečanom delu, prvi su na teren kročili članovi folklornog ansambla Doma kulture, koji su svojim nastupom razgalili prisutne goste i decu, polaznike nekoliko škola fudbala iz našeg grada ali i Montane iz Bugarske. 

U zvaničnom delu, prisutnima se obratila Marija Djošić, šefica kancelarije za LER grada Pirota koja je potsetila na pojedinosti vezene za sam projekat izgradnje ovog stadiona. Sam put od ideje do realizacije bio je dug i mukotrpan, ali je sada Pirot dobio jedan od najmodernijih stadiona takve vrste u regioniu, rekla je ona. 

Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota prisetio se svih uspešnih projekata koje su zajedno realizovali Pirot i Montana, medju kojima su uredjenje Omladinskog stadiona, sale Doma kulture, karaule Dojkinci, Tvrdjave...

Vasić je istakao da je posebno ponosan na sve projekte sportske infrastrukture, zbog kojih Pirot i jeste grad sporta na Evropskom nivou. 

Govoreći konkretno o novom terenu, dodaje i da je trava vrhunskog kvaliteta dopremljena iz Belgije, po EU standardima, a da će sada ovaj teren biti na raspolaganju svima na koričšćenje. 

Predsenik Opštine Montana Zlatko Živkov, zahvalio se gradonačelniku Pirota i njegovim saradnicima na dugogodišnjoj saradnji, ističući da je već izvesno da će ove dve opštine saradjivati na još dva velika projekta u narednom periodu. 

Nakon obraćanja, svečano je presečene vrpca, i mali fudbaleri su po prvi put kročili na novi moderni stadion... 

Ubrzo je počeo i revijalni turnir pod nazivom "Razmena sportskih veština mladih u Pirotu", gde će fudbaleri iz Pirota i fudbalskog kluba iz Montane igrati prijateljske mečeve narednih nekoliko dana.