Vraćene prijave protiv Vladana Vasića i Miroslava Mančića

04. mart 2013. 14:49 Društvo Pirot Plus Online

Osnovno tužilaštvo u Pirotu vratilo je Državnoj revizorskoj instituciji (DRI) na dopunu prijave koje je ta institucija podnela protiv predsednika opštine Pirot Vladana Vasića i direktora Fonda za izgradnju Miroslava Manćića.


„Tužilaštvo je primilo četiri prijave i sve su vraćene podnosiocu, odnosno Drzavnoj revizorskoj instituciji na dopunu, jer nemaju dovoljno materijalnih dokaza i elemenata za razmatranje i eventualno dalje procesuiranje”, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.


Osim dve krivične prijave protiv Vasića i Mančića, podneto je i nekoliko prekršajnih prijava protiv direktora javnih preduzeća i institucija čiji je osnivač opština Pirot.REPUBLIKA SRBIJA


OSNOVNO JAVNO TUŽILAŠTVO


PI . br. 17/13


04.03.2013. godine


P i r o t


MP/DK


PLUS RADIO


Direktoru Paunović Nenadu


P I R O T


Po zahtevu za pristup informaciji od javnog značaja od 04.03.2013. godine, obaveštavamo vas da je Državna revizorska institucija podnela dve prijave za privredni prestup i dve krivične prijave zbog kriv. dela nenamensko korišćenje budžetskih sredstava iz čl. 362a. KZ, s tim što su prijave za privredni prestup ustupljene Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu kao stvarno i mesno nadležnom tužilaštvu, a kriv. prijave u fazi provere, prikupljanjem pismene dokumentacije od Državne revizorske institucije.


Osnovni javni tužilac


Milica Petković