Vlasotinčani bolji od Piroćanaca! Gosti se žale na sudjenje!

26. novembar 2018. 07:13 Sport Pirot Plus Online

Prva liga Istok

8.kolo

Vlasotince: RK Vlasotince- ORK Pirot 39:25 (17:14)

OTK Pirot: Stevan Živković 3, Miloš Dotlić 4, Dimitrije Cvetković 3, Ognjen Popović, Veljko Živković 5, Jovan Petrović 1, Aleksandar Jelić, Lazar Tomanović 1, Danilo Stojanović 7, Nikola Stojković 1.

Nekompletna ekipa Pirota je u prvom poluvremenu igrala solidno i do 25.minuta utakmice vodila sa dva do tri gola razlike. I u tom periodu utakmice sudijski par Stefan Petković iz Leskovca i Vladan Mitić iz Niša stavili su svojim odlukama do znanja ekipi Pirota da teško mogu do pobede. Neujednačen kriterijum kod dosuđivanja koraka, prestupa, progresivnih kazni i igre nogom bio je odlučujući i pobednik je unapred bio poznat.

U drugom poluvremenu uz slabiju igru u napadu ekipe Pirota, čudan sudijski kriterijum je doveo do nerealno visokog poraza ekipe Pirota. Publika u Hali kao i rukovodstvo domaće ekipe bili su oduševljeni odbranama našeg golmana Aleksandra Jelića, nagrađujući ga aplauzima , jer je uspeo da odbrani dvanaest zicera iz kontre.

Na insistiranje kontrolora Slobodana Tasića iz Leskovca i trener ekipe Pirota je dobio žuti karton u 40.minutu i to nakon prekida utakmice, jer je rekao da su igrači iz Vlasotinca napravili korake. Čudna odluka sudija jer je komentar bio na mestu i trener nije trebalo da bude sankcionisan.

Tekst ORK Pirot