Vladimir Ilić :Tigar ulazi u nov razvojni ciklus. Ostvareni rezultati u ovoj godini nagoveštavaju bolju budućnost i oporavak

24. decembar 2019. 14:25 Privreda Pirot Plus Online

Sinoć je u Domu kulture Kompanija Tigar a.d na prigodan način proslavila svoj 84. rođendan. Svečanoj akademiji prisustvovali su brojne ličnosti iz privrednog života grada i Srbije, poslovni partneri i predstavnici lokalne samouprave. Na svečanoj akademiji prisutnima se obratio generalni direktor Kompanije, Vladimir Ilić, a uručena su priznanja najboljim partnerima i naboljem radniku Tigra.

Pokretanje i stabilizacija poslovanja pre samo nekoliko meseci predstavljali su izuzetan zadatak za sve zaposlene u Korporaciji „Tigar“a.d. s obzirom da je Komanija bila u predstečajnom stanju. Dešavali su se česti zastoji u proizvodnji zbog nedostka repromaterijala. Bili su to gotovo nemogući uslovi, a trebalo je opstati, rekao je na početku svog obraćanja na svečanoj akademiji povodom 84 godine postojanja i rada Tigra, generalni direktor, Vladimir Ilić. U ovom ternutku Tigar je na putu oporavka, ulazi u nov razvojni ciklus, a ukupna realizacija povećana je u odnosu na isti period prošle godine za 16 miliona evra.

Velika pažnja je posvećana i zaštiti na radu. Tigar je tim povodom ocenjen visokom ocenom i suži kao primer dobre prakse. Ilić je istakao da je uspešno realizovan socijalni program na osnovu kojeg je oko trista radnika napustilo Kompaniju uz adekvatene otpremnine , a upošljeno je isto toliko mladih ljudi. Mnogo je razloga da se kaže da je ovo godina razvoja za Tigar, istakao je Ilić.

Na svečanoj akademiji generalni direktor, Vladimir Iić, uručio je plakete za uspešnu saradnju savojim najboljim partnerima u ovoj godini.

Za najboljeg radnika Tigra u 2018. Godini proglašen je diplomirani ekonomista, Bratislav Živković.