Vladimir Ilić: Odluke o radu u Kompaniji Tigar ad i Slobodnoj zoni Pirot donela je Vlada Srbije

25. jun 2020. 18:27 Privreda Pirot Plus Online

Informaciju o tome da Nadzorni odbor Tigar ad nije produžio već istekli mandat dr Draganu Kostiću, znali smo sat- dva posle sednice Nadzornog odbora, koja je održana u petak, 19. juna, dva dana pre izbora.

Odluka NO Slobodne zone Pirot bila je jednoglasna. Glasao je i član NO iz Gradske uprave. Nije prisustvovao samo predstavnik Tajersa.

Obećali smo Vladimiru Iliću da ćemo poštovati džentlmenski dogovor da uoči izbora vest ne objavljujemo već da sačekamo trenutak kada budu poznati još neki detalji. Drugi razlog bio je da se medju radnike Tigar ad ne unese  nesporazum, s obzirom da su u toku značajni poslovi.

Znajući sve to, demantovali smo izjavu Ljubiše Nestorovića, prilikom boravka u Pirotu, da Vladimir Ilić više neće biti generalni direktor Tigar ad.

S obzirom da smo znali sve detalje, da će Vladimir Ilić jedno vreme obavljati obe funkcije, vd izvršnog direktora Slobodne zone i generalnog direktora Tigra demantovali smo ovu vest.

Porukom smo kontaktirali i dr Dragana Kostića, doskorašnjeg direktora Slobodne zone, da komentariše odliku i  kaže ko su članovi Nadzornog odbora Zone, ali on nije bio voljan da odgovori.

Ovih danas smo se često čuli sa Vladimirom Ilićem, poslednji put sinoć za vreme finala Kupa ( sedeo je na terasi Hotela Ana Luks)  ali smo se i  tada držali  dogovora o objavljivanju vesti. Danas popodne oko 18h smo razgovarali, pošto smo čuli da je vest objavljena, rekao nam je da je ekipa TV došla u njegov Kabinet na živo uključenje i da su  obavešteni od dosadašnjeg direktora. Mi smo dodali, najverovatnije i od VV.  Ilić nam je rekao da putuje za Beograd na potpisivanje novog Ugovora za Tigar ad. Dogovorili smo razgovor od ponedeljka.

Najavio je da se iduće nedelje očekuje dolazak  državnog sekretara zaduženog za poslove zona i kao i predstavnici Zone Beograd.

Vladimir Ilić je još istakao da  samo poštuje odluke iza kojih stoji Vlada Republike Srbije. Rekao je , takodje, da je o svemu bio u toku i Vladan Vasić, gradonačelnik.

Dogovor je da u Tigru ostanem najverovatnije do konačne privatizacije, rekao nam je na kraju razgovora Vladimir Ilić.