Vladimir Ilić, generalni direktor Tigar ad: Nastavljamo 4. maja! Nadoknadićemo izgubljeno. Čekaju nas povoljni ugovori i konačni izlazak iz dugogodišnje krize!

22. april 2020. 20:18 Privreda Pirot Plus Online

I treći stub na kojem je godinama čvrsto "stajao" Pirot, biće ponovo u "funkciji" početkom maja. Objavili smo danas na našem Portalu vesti o početku rada Tigar tajersa i E Mirolja. Tokom popodneva, dogovorili smo razgovor sa Vladimirom Ilićem, generalnim direktorom Tigar ad.

Pre objave prekida rada, u ovoj Fabrici dogodila se tragedija, jedan od značajnih ljudi u rukovodstvu Tigra preminuo je od korona virusa, tako da je rukovodeći tim bio u izolaciji.

Generalnom direktoru Vladimiru Iliću danas je istekla izolacija. Bio je to još jedan razlog da tako započnemo razgovor.

   Podsećamo, E Miroljo nastavlja rad 27. aprila, Tigar tajers 4. maja, mada će sa priprema krenuti ranije. Tamo gde se stalo, u Tigru ad se nastavlja, takodje 4. maja.

    U proteklom periodu, pre pandemije, u Tigru su poslovni rezultati bili u stalnom rastu, proizvodilo se po vrednim ugovorima, čekao se drugi UPPR da se okonča, kako bi ova velika Fabrika nastavila putem potpunog oporavka. Partnera u svetu bilo je dovoljno, da nije postojala nikakva briga za upošljenost kapaciteta. Tigar nastavlja. Očekuje se podrška države i konačan uspešan epilog UPPR-a.

  Kada se 4. maja  vrate radnici na posao, ne i trebalo da postoji neizvesnost za saradnju sa svetski poznatim kompanijama. Ukoliko se pandemija smiri, smatra se da neće biti problema za nove ugovore i nesmetanu proizvodnju.

  Radnici Tigra prolazili su kroz izuzetno teške periode poslednjih godina. Stanje je sve bolje. Dinamika zarada je sve sigurnija. Na posao se vraćaju i radnici koji rade na neodredjeno vreme i preko Agencije. I jednima i drugima će biti izmirene sve obaveze veoma brzo.

Vladimir Ilić, na kraju razgovora želeo je da posebno istakne izuzetnu pripadnost radnika prema Fabrici, razumevanje za teške periode kroz koje se prolazilo. Stanje se iz meseca u mesec popravlja. Treba verovati da pandemija neće zaustaviti ubrzani korak i da će Kompanij Tigar ad uz podršku Vlade Republike Srbije, do kraja godine  izaći iz svih godinama, nagomilanih problema!