Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Lokalna samouprava

Objavljeno 22.02.2019. | objavio Plusonline

0

Vladan Vasić: U saradnji sa institucijama i privredom, nastavljamo obuke za deficitarna zanimanja

Jedana od aktivnih mera zapošljavanja jesu i obuke nezaposlenih za potrebe tržišta rada. Trenutno je na evidenciji službe u Pirotu oko  6.000 nezaposlenih ,  što je znatno manje nego ranijih godina. Od tog broja jedan deo nisu aktivni tražioci posla ili su u sivoj zoni, dak izvestan broj njih nema nikakve kvalifikacije. S druge strane imamo iskazane potrebe za radnicima odredjenih profila kojih nema na tržištu rada. Zbog toga u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, Ugovornom okružnom komorom, ZIP Centrom, ali i organizacijom HELP i drugim institucijama organizujemo razne vrste obuka, kaže Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota.

Jedna od obuka upravo počinje. Reč je o obuci šivača koja će se organizovati u pogonu Kompanije “E Miroljo” u Pirotu.

Krajem godine potpisani su i ugovori o pohađanju stručnih obuka za prekvalifikaciju za zanimanja i poslove za kojima postoji povećana tražnja na tržištu rada u Pirotu, a koji se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje Filijale Pirot. Obuke organizuje Help, a profili i nezaposlena lica su identifikovani od strane NSZ Filijala Pirot i ZIP Centra Pirot. 
107 potpisnika ugovora pohađaće  stručne obuke za sledeća zanimanja: 10 armirača, 20 rukovaoca građevinskim mašinama, 26 šivača, 8 tesara, 20 viljuškarista, 10 mig-mag zavarivača kao i 15 programera. U ZIP Centru je u toku obuka za potrebe IT sektora. 

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline