Vladan Vasić: Tehnička škola dobar primer drugim školama, zadovoljni smo realizacijom radova!

11. maj 2017. 13:00 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

U programu Modernizacija škola koji sprovodi Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Tehničkoj školi je odobren projekat za rekonstrukciju i nadgradnju škole. Radovi su počeli početkom marta, a rok za završetak je 1. septembar.

Danas su radove obišli gradonačelnik Vladan Vasić, zamenik gradonačelnika Vidojko Panajotović, pomoćnik gradonačelnika za vanprivredu Milica Golubović i direktor Javnog preduzeća za planiranje i uređenje građevinskog zamljišta Branislav Kostić.

Aca Božić, direktor Škole, kaže da su čekali tri godine na realizaciju ovog Projekta. Biće nadgrađeno 800 kvadrata iznad sadašnjih radionica i sportske sale i svaki deo Škole biće dostupan osobama sa invaliditetom. Kako je Božić istakao radovi su komplikovani i zahtevni zbog čega je i vrednost Projekta velika, 350.000 evra.

Gradonačlenik Vladan Vasić posle obilaska radova rekao je da su i više nego zadovoljni onim što su videli. Lokalna samouprava je u budžetu izdvojila 230 miliona dinara za škole, od čega je 40 miliona za investicije. Vasić je najavio da će se u toku leta, zahvaljujući dobroj saradnji sa Kancelarijom za javna ulaganja, urediti i Škola „8 septembar“ i Škola „Mladost“, a vrednost tih radova je oko milion evra.