Vladan Vasić, potpredsednik NALED-a i gradonačelnik Pirota: Neophodan partnerski odnos lokalnih samouprava privrede i investitora. Značajan zadatak imaju jedinice za lokalni ekonomski razvoj u gradovima i opštinama!

12. april 2017. 14:30 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Forum lokalnih lidera, pod pokroviteljstvom NALED-a, održan je danas u Palati Srbija u Beogradu. Podstaknut je dijalog o uslovima poslovanja i jačanju kapaciteta lokalnih samouprava za podršku privredi i investicijama.

Na otvaranju su govorili Goran Kovačević, predsednik Upravnog odbora NALEDa koji je istakao izuzetan Foruma za dalje jačanje uslova poslovanja i jačanja kapaciteta lokalnih samouprava . Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić je u svom uvodnom obraćanju na Forumu imao čast da se pozdravnom reči, u svojstvu potpredsednika UO NALED-a, i predstavnika lokalne samouprave obrati i govori o neophodnosti uspostavljanja partnerskog odnosa sa privredom u cilju obezbeđivanja kvalitetnih servisa i unapređenja uslova za rad i poslovanje na lokalu, kao i o tome zašto je bitno da taj partnerski odnos neguje neko unutar lokalne samouprave, tj. specijalizovana jedinica za lokalni ekonomski razvoj.

Skup je pozdravila i Ana Brnabić, ministar za državnu upravu i lokalnu samouporavu, koja je istakla da će u daljem periodu lokalne samouprave davati veću podršku privredi i investicijama.

Pored diskusije o lokalnom razvoju i investicijama sa ministarkom Brnabić, na skupu su dodeljeni certifikati uspešnim polaznicima obuka koje su sprovedene u saradnji NALED-a sa RAS-om, a među kojima je i predstavnik naše lokalne samouprave, Nenad Petrović iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Grada Pirota.

Prisutni gradonačelnici, zajedno s ministarkom Brnabić prisustvovali su uručenju sertifikata za predstavnike KLER-a koji su po završetku obuke stekli zvanje internog evaluatora za Program certifikacije opština i gradova po meri privrede u jugoistočnoj Evropi (BFC SEE).

Na kraju su novinari zabeležili izjavu Vladana Vasića i njegove ocene o značaju Foruma na kojem su učestvovali brojni znalajni člinioci u razvoju lokalnih samouporava privrede i investicija

Na Forumu su se okupili donosioci odluka iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Razvojne agencije Srbije, NALED-a i opština i gradova.