Vladan Vasić : Pirot otvoreni grad igre i prijateljstva''VIDEO''

07. avgust 2015. 09:00 Društvo Pirot Plus Online

U četvrtak, 6. avgusta otvoren je Jedanaesti Međunarodni folklorni festival . Svečanom otvaranju prethodila je šetnja učesnika Festivala ulicama Pirota i zvanično predstavljanje na sceni Pirotskog leta.

Pred oko 2ooo Piroćanaca, manifestaciju igre i prijateljstva otvorio je Vladan Vasić, predsednik Opštine Pirot. Pozdravljajući učesnike i prisutne na trgu , Vasić je poručio da će Pirot nastojati da raste i razvija se u svim segmentima života. Da bude grad otvoren za drage goste iz svih krajeva Sveta, da ih dočeka i pokaže svoje gostoprimstvo.

Pored našeg ansambla, sugradjani i gosti Pirota ovih letnjih dana, imaće priliku da vide i folklorne grupe iz Bugarske, Makedonije, Grčke, Rumunije i Turske.

Na Trgu u centru grada mnogo naših sugradjana. Neki su se izborili za dobro mesto i pražljivo pratili program, drugi šetali, treći odmarali na klupama slušajući muziku, deca iskoristila priliku da ih mame i tate, bake i deke prošetaju do zabavnog parka. Predivno pirotsko letnje veče!

Prema programu drugog i trećeg dana učesnici Festivala će prošetati ulicama grada od 19.30, a sat vremena kasnije nastupiti na velikoj sceni Medjunarodnog festivala.