Vladan Vasić : Pirot je postao grad sa mnogo značajnih dogadjaja! Rad u Upravnom odboru NALED-a, veliki izazov , ova institucija postala je predvodnik razvoja Srbije u mnogim oblastima. Velika čast za NALED da je ,,dao,, dvoje ministara!!VIDEO

26. avgust 2016. 10:30 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Ako novinar želi da profesionalno prati aktivnosti ljudi koji svojim radom zaslužuju da se o njima i njihovim rezultatima govori i upoznaje javnost, onda mora da neprestano bude u toku zbivanja. Da prikuplja informacije i na kvalitetan način izveštava o tome.

Pratiti rad gradonačelnika Vladana Vasića je prvi izazov za novinara, jer je dogadjaja i previše, putovanja, različitih susreta, razgovora.

Imajući sve ovo u vidu, a s obzirom da su dani godišnjeg odmora brzo prošli, želeli smo da danas saznamo šta je trenutno aktuelno , šta sledi, utoliko pre što je u centru zbivanja nekoliko skupova, susreta, a pre svih naravno i Slava grada Velika gospojina.

Vladan Vasić bio je juče na sednici Upravnog odbora NALED-a, izuzetno značajne institucije koja je u Srbiji bila ptreteča izrade mnogih značajnih dokumenata bitnih za razvoj. Uz to iz redova NALED-a ovih dana su i dvoje ministara.

Nedavno je Ana Brnabić, bivša predsednica NALED-a , sada ministarka za družavnu upravu i lokalnu samoupravu, u pregovorima uspela da promeni najavljeni predlog da se prihodi na lokalu izmene . Vladan Vasić ističe da je bio jedan od zagovornika da se predlog ne usvoji jer bi ugrozio realizaciju brojnih projekata .

Vraćamo se na lokal. Dva dogadjaja najpre. Jedan danas! Dolazi jedan od novinara svetski priznatog časopisa Fajnenšel tajmsa, a uskoro će u Pirot i Slobodnu zonu doći šeik Mohamed A Zaroooni , direktor Slobodne zone Dubai, najbolje u Svetu .

I konačno još jedan evropski dogadjaj u Pirotu. Ili još jedan iskorak Pirota ka Evropi . Grad Pirot će biti domaćin Lokalne ceremonije promocije Nagrade EU i EN za Studiju zaštite sela Gostuša.

Specijalnu čestitku gradonačelnika Vladana Vasića, Piroćancima povodom Slave grada objavićemo u nedelju, 28. avgusta na Slavu grada.