Vladan Vasić: Očekujemo bolje uslove za radnike u nekim delovima javnog sektora. Pirotu nedostaju radnici odredjenih profila. Obuke su u toku!

05. april 2019. 14:00 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Razgovarajući sa Vladanom Vasićem, gradonačelnikom Pirota o aktuelnim temama u protekla tri meseca , izdvojili smo i problem koji postoji duže vremena. Radi se o zaradama u javnom sektoru, dnevnicama, zabrani zapošljavanja, iznenadnoj odluci o smanjenju plata u Sportskom centru, o težini poslova radnika u Gradskoj upravi. Gradonačelnik Pirota o ovim problemima razgovarao je i sa Anom Brnabić, premijerkom i nada se da će se naći rešenja za odredjeni nesklad.

Postoji još jedan problem, rekli bi neočekivan. Naime u Pirotu nezaposlenost trenutno u većoj meri nije izražena, koliko nedostaju adekvatni kadrovi. Zbog toga su u toku brojne obuke koje će omogućiti da se popune radna mesta u nekim našim fabrikama.

U ponedeljak govorimo o značaju alternativnog puta i pirotskim uspesima koji su od značaja za naš grad, a koji često u dovoljnoj meri nisu vrednovani!