Vladan Vasić: Ministar Sertić i stečajni upravnik obećali da će doći u Pirot

07. oktobar 2014. 11:19 Privreda Pirot Plus Online

Ni država ni lokalna samouprava nisu odgovorne za dešavanja u Kompaniji AHA Mura Prvi maj, izjavio je za Plus Radio predsednik Opštine Vladan Vasić. Pre svega odgovornost je na vlasniku Kompanije i rukovodstvu, a najmanje na radnicima, kaže Vasić. Lokalna samouprava se neće oglušiti o zahteve radnika i juče su uspostavljeni kontakti sa predstavnicima resornih ministarstava. Dolazak u Pirot je potvrdjen, a očekuje se da sastanku pored predstavnika Ministarstva za privredu, radnika i menadžmenta prisustvuje i stačajni upravnik.

- U trenutku kada se nalazi novi vlasnik niko ne može da zna kako će se se situacija odvijati u budućnosti. Svi su imali dobru nameru i svi su se radovali privatizaciji dela Prvog maja kao što su se svi radovali gospodinu Nicoviću kada je došao u Pirot. Medjutim, ispostavilo se da postoje problemi. Da li su oni izazvani zbog vlasnice, načina vodjenja firme, nedostatka posla, nedovoljne produktivnosti, to je sada pitanje. Bilo kako Kompanija je se našla u nazavidnoj situaciji, na primer duguju se značajna sredstva za neizmirene poreske obaveze , doprinose, obaveze prema Javnim preduzećima, jednostavno došlo je do problema. Mi sad nastojimo da nadjemo rešenje i o tome ćemo razgovarati u četvrtak”- kaže Vasić.

Predsednik Odbora ASNS-a, Vladica Marinković, kaže da su se radnici danas okupili u fabričkom krugu i u fabričkom restoranu. Dogovoreno je da se do četvrtka, za kad su zakazani razgovori sa predstavnicima resornih ministarstava, odustane od protesta. Marinković se u ime radnika izvinio gradjanima Pirota zbog eventualnog uznemiravanja prilikom protesta i delimične blokade saobraćaja.