Vladan Vasić:  Izgradili  smo  iz naših sredstava saobraćajnicu koja će mnogo značiti gradu i privredi

13. maj 2017. 13:44 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Juče su počeli, a danas treba da se završe radovi na Saobraćajnici jedan, koja će povezati Koridor 10 sa centrom Industrijske zone.

Reč je o izuzetno važnom kolovozu čijom će izgradnjom transport robe i gotovih proizvoda biti jednostavniji, a grad rasterećen teških kamiona i velikog broja putničkih automobila.

Lokalna samouprava je najpre konkurisala kod nadležnog Ministarstva, ali sredstva nije dobila, tako da je kompletna investicija, u vrednosti preko 44 miliona, iz Gradskog budžeta.

Ovo je jedan od najboljih primera mera lokalne samouprave na poboljšanja uslova privredjivanja. Kolovoz je dužine dužine 340 metara, a radi pirotska firma Drumovi AD.

Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, kaže da će izgradnjom ove saobraćajnice Grad imati višestruku korist, a doprineće se i boljoj pristupačnosti svim proizvodnim pogonima. U ovom trenutku se rade dve trećine ulice, a ostatak će svakako biti urađen bez obzira na to da li će dobiti pomoć od ministarstva ili ne. Uređivaće se i ostalo zemljište u industrijskoj zoni, za prodaju, jer već ima interesovanja, istakao je Vasić.

Branislav Kostić, direktor Javnog preduzeća za planiranje i uredjivanje gradjevinskog zemljišta, kaže da se radilo u otežanim uslovima zbog karakteristika zemljišta. Ulica je širine sedam metara, javna rasveta je potpuno nova, kao i vodovodna i kanalizaciona mreža.

Petar Nikolić, direktor Autogume, kaže da će izgradnja ove saobraćajnice za njihovu kompaniju imati dvostruku korist, sa jedne strane parking za vozila zaposlenih, a sa druge strane pristup kamionima koji će biti olakšan.