Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota i Zoran Nikolić, direktor JP Vodovod i kanalizacija posetili Porodilište Opšte bolnice. Prvi Piroćanac rodjen 1. januara! Prošla godina "plodnija" od ranijih – 598 beba!

02. januar 2017. 13:50 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Vladan Vasić, gradonačelnik i Zoran Nikolić, direktor Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija tradicionalno, danas, ponedeljak, 2. januar, posetili su u pratnji direktora dr Gorana Petrovića i načelnika Odeljenja dr Vasila Kirova, Porodilište Opšte bolnice Pirot i tom prilikom uručili pakete i poklone majkama i deci na ovom odeljenju. Podsećamo da Grad Pirot tokom godine u čestim prilikama značajnim sredstvima i finansiranjem mladih lekara omogućava bolje uslove za rad Opšte bolnice. Javno preduzeće Vodovod i kanalizacija, takodje, kao korporativno odgovorna institucija u svakoj prilici, kada je bilo potrebno, finansijski i opremom donirala je Opštu Bolnicu.

Inače prošla godina je i po broju rodjenih bila uspešnija od prethodnih. U 2016. godini - 591 porodjaj i 598 beba. Od dežurne babice dobili smo i ostale podatke o porodjajima poslednjih dana. Tako su 29.decembra bila dva porodjaja, sutradan takodje dva . Najviše posla bilo je 31. decembra kada su rodjena dva muškarčića i jedna devojčica!!! U 2015. bilo ih je 589, u 2014, bio je je 551 porodjaj.

Prva beba u Novoj godini rodjena je 1. januara oko 14 časova !

Razgovarali smo sa majkama.

Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota , rekao je da se lepo oseća u ovakvim prilikama jer je na mestu gde se radja život i gde se osoblje trudi da radeći značajan posao, uradi sve što je potrebno da se novorodjene bebe i majke osećaju sigurno . Vasić je podsetio da Grad Pirot, čini mnogo na unapredjenju života bračnih parova sa novorodjenom decom i ulaže sredstva u stvaranje boljih uslova u Bolnici i pirotskom zdravstvu sveukupno.

Zoran Nikolić, direktor Javnog Preduzeća Vodovod i kanalizacija, rekao da je ovo samo jedan od primera gde ovo Javno preduzeće pomaže , kako pirotsku Bolnicu, tako i brojne institucije u gradu.

Dr Goran Petrović, direktor Opšte bolnice, sa zadovoljstvom je konstatovao izuzetnu saradnju sa Gradskom upravom i još nekim pirotskim institucijama . Dr Petrović zadovoljan je uslovima u kojima se radi na ovom Odeljenju . Direktor Bolnice zahvalio je Gradskoj oupravi na svesrdnoj podršci.

Dr Vasil Kirov , načelnik Odeljenja ginekologije , rekao je da je zadovoljan brojem novorodjene dece u prošloj godini,, koja je u odnosu na ranije bila ,,plodnija :