Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Lokalna samouprava

Objavljeno 21.06.2019. | objavio Plusonline

0

Vladan Vasić: Cilj nam je da pravilno upravljamo otpadom, produžimo vek Regionalne deponije i učinimo Pirot ekološkim gradom

Pre desetak dana počela je izgradnja postrojenja za sekundarnu separaciju komunalnog otpada na Regionalnoj deponiji u Pirotu. Celokupna predračunska vrensost je oko milion i osamsto hiljada evra. Deo novca obezbedila je lokalna samouprava, a značajnu pomoć pružila je i Vlada Republike Srbije. Tim povodom gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, sa svojim saradnicima i direktorom Regionalne deponije, Nebojšom Ivanovom, obišao je početak radova koje izvodi Kompanija „ A.D. Drumovi“ .

Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, kaže da je izgradnjom Regionalne deponije Pirot učinio važan korak u kvalitetnom očuvanju životne sredine. Planiranim investicijama nastoji se da se produži vek deponije i u tom smislu su već realizovani odgovarajući poslovi. Takođe, cilj je da se što kvalitetnije upravlja otpadom kako bi u krajnjoj liniji Pirot zaista poneo epitet „ ekološki grad“. 

Nebojša Ivanov, direktor Regionalne deponije u Pirotu, kaže da se nastoji da linija za sekundarnu separaciju komunalnog otpada zaživi kada počne i primarna selekcija otpada koju je podržalo resorno ministarstvo Republike Srbije sa skoro osamsto hiljada evra. Očekuje se da do kraja ove, ili početkom iduće godine oba posla budu završena.

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline