Vladan Vasić: Završena je druga faza uređenja Rogoza, planiramo da sve do uliva u Nišavu uredimo vodotokove, smanjimo rizik od poplava i napravimo šetališta

19. maj 2020. 14:30 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, sa svojim saradnicima danas je obišao naselje Rogoz gde je nedavno završena druga faza uređenja kanala Rogoz koji je bio stalna pretnja od poplava. U drugoj fazi, koja je plod saradnje lokalne samouprave I Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, urađen je deo kanala uzvodno od mosta na Prisjanskom putu do uliva potoka Kavak u kanal Rogoz. Kanal je znatno proširen tako da je zapremina povećana skoro tri puta. Betonski bedem je oko pola metra podignut iznad saobraćajnice i dvorišta okolnih kuća čime je rizik od poplava značajno smanjen. Vrednost radova je oko dvadeset tri miliona dinara.

Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, je veoma zadovoljan realizacijom poslova koji su, pored ostalog, rezultat strategije odbrane naselja i samog grada od poplava. Podignut je i nivo bezbednosti učesnika u saobraćaju s obzirom da je sprečeno urušavanje saobraćajnice, a ovaj deo Pirota će u budućnosti poprimiti sasvim drugačiji izgled jer je u planu da se, sve do uliva Rogoza i Bistrice u Nišavu, čitav ovaj potes planski uredi i oplemeni zelenilom i drugim sadržajima.

Zabeležili smo izjavu jedne od meštanki Rogoza koja ima samo reči hvale za obavljen posao.