Vladan Vasić: Uredjenje fasada ulepšava izgled grada, ali i doprinosi kvalitetu života naših sugradjana!

15. jun 2020. 12:01 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Dugo se govorilo o uredjenju fasada u gradu. Posebno onih u centru. Gradska uprava je za ove namene izdvojila godišnje po 15 miliona. Ovo je treća godina kako se fasade saniraju. Učešće je 80 procenata grad, 20 procenata stanari.

  Ovih dana počeli su radovi u, rekli bi jednoj od najstarijih zgrada u Dragoševoj ulici. Posao je dobila poznata pirotska gradjevinska firma Maget.

Vladan Vasić, gradonačelnik, kaže, da je Gradska uprava zainteresovana da uredi fasade zgrada, posebno onih koje su u centru. Za to su odvojena ne mala sredstva, ali je neophodno da stanari, takodje, pokažu interesovanje.

 S obzirom da  smo često imali primedbe i predloge gradjana da se urede fasade u strogom centru grada, tamo gde su nekada bili Pozorište, kafana Srbija, nekadašnji Komitet omladine, pitali smo Vladana Vasića, da li se planira uredjenje fasada u glavnoj ulici!

 Slaviša Svilarov, direktor Javnog preduzeća za planiranje i izgradnju  govorio je o iznosima koji su planirani. Pripremljeni su brojni projekti, raspisane javne nabavke.  U  saradnji sa stanarima nastaviće se uredjenje fasada i u narednom periodu.

 Očekuje se u narednom periodu da se uredi fasada Solitera i zgrada na početku Ulice Save Kovačevića.