Vladan Vasić: U sportsku infrastrukturu do sada uloženo više miliona evra, imamo u planu i uređenje Gradskog stadiona

22. novembar 2021. 13:33 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Poslednjih godina intenzivno se uređuju sportski tereni i objekti u gradu. Pirot će dobiti otvoreni bazen, na proleće i teren sa veštačkom travom.

Međutim, u proteklom periodu nije bilo većih ulaganja u glavni gradski stadion. Na našem portalu više puta smo ilustrovali kako izgleda prostor oko stadiona, svlačionice, ograda, tribine i ostalo.

Prilikom obilaska radova na izgradnji terena sa veštačkom travom prošle nedelje, iskoristili smo priliku da pitamo gradonačelnika Pirota Vladana Vasića da li je u planovima Grada za ubuduće predviđeno i uređenje kompleksa Gradskog stadiona?

Gradonačelnik Vasić istakao je da je u sportsku infrastrukturu uloženo više miliona evra, a krajem meseca očekuju da kupe Hotel Stadion sa pripadajućim parkingom čime će zaokružiti priču čitavog kompleksa koji će biti u vlasništvu Grada. Do sada, istakao je Vasić, nije bilo u prioritetu sređivanje stadiona, ali se o tome razmišlja.

Vladan Vasić je poručio da će u narednom periodu pokušati da nađu izvore finansiranja i za te poslove, s obzirom da neke stadione radi nadležno ministarstvo preko Kancelarije za javna ulaganja Vlade Republike Srbije.