Vladan Vasić: U ovoj godini najveću pažnju posvetićemo putnoj infrastrukturi

31. januar 2022. 12:40 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Za uređenje puteva u gradu i selima ove godine biće utrošeno oko 3,5 miliona evra, rekao je za portal Pirot Plus onlajn gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić.

U emisiji Video Presing gradonačelnik Vasić je naveo koji putevi i ulice će biti rađene prema planu za ovu godinu.

Kada je su u pitanju ulice u gradu, pored ostalih, radiće se Njegoševa ulica, Knjaza Miloša, Senjska, trotoari u Ćirila i Metodija i Jevrejskoj ulici, drugi deo Dobrodolske ulice, Vojvode Mišića, trotoari i deo ulice Cara Dušana, Revolucionarnih sindikata, parking u Ulici 7. juli – na prostoru između zgrada i drugo.

U planu za ovu godinu što se tiče puteva u selima biće uređenje puta za selo Dobri Do, deo puta kroz selo Vlasi, kružni put kroz selo Rasnica, potez Temska – Ragodeš, deo puta ka selu Rudinje, put koji spaja Veliki Jovanovac sa magistralnim putem, put u Vojnegovcu i nekoliko sokaka u Držini, Poljskoj Ržani i Gradašnici.

Kao i do sada u nekim od navedenih ulica radiće se i vodovodna mreža, dodao je Vasić.

Takođe, s obzirom da smo u prethodnom periodu često dobijali pitanja građana kada će se sanirati put od kružnog toka prema Opštoj bolnici - nadvožnjak, gradonačelnik je najavio da će u toku ove godine pokušati da reše i ovaj problem.

*S.Ć.