Vladan Vasić: Tragedija je pogodila sve nas! Inspektori moraju da rade svoj posao, ukoliko se režim rada ne poštuje!

10. mart 2021. 13:49 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Još jedna tema koja se tiče tragedije, kada je 22. februara život izgubila maloletna A.M, učenica drugog razreda Mlekarske škole, iz obližnjeg sela Petrovac.

Iskreno, do danas nismo pokušavali da čujemo Vladana Vasića, gradonačelnika, sve verujući da će stići neki stav, saopštenje iz njegovog kabineta, ili da će neko od medija "biti brži" od nas i objaviti.

Iskoristili smo priliku danas. Održana je sednica Gradskog veća. Naš novinar koji je pratio sednicu, imao je dva pitanja za gradonačelnika.

Da li će Gradska uprava razmatrati primedbe građana i Peticiju koja se potpisuje!?

Tokom sednice Gradskog veća uputili smo mejl gradonačelniku! Prenosimo detallje iz mejla!

............................................................................

Poštovani gradonačelniče!

   S obzirom da je sednica Gradskog veća u toku, prenosimo Vam zahtev, predlog, naših sugrađana! Posle tragedije koja se dogodila 22. februara, kada  je život u kanalu HE Pirot izgubila maloletna A.M. neraspoloženje građana je veliko. Potpisivanje peticije je u toku! 

Predlaže se da Gradsko veće predloži Skupštini da na sednici u petak, 12. marta, donese odluku da se uputi zahtev Vladi Srbije, republičkim inspekcijama da se proveri režim rada Hidroelektrane Pirot. 

Predlaže se da Gradska uprava i HE Pirot  nađu načine kojim će se u vreme rada, građani Pirota zaštititi eventualnih nesrećnih slučajeva. 

................................................................................

Dobili smo odgovor gradonačelnika.

Danas smo čuli i inicijatora Peticije. Rekla nam je da interesovanje postoji, da se peticija potpisuje za sada online, ali da će uskoro akcija biti nastavljena i na trgovima u gradu.