Vladan Vasić na čelu Pirota i naredne četiri godine. Njegov zamenik ostaje Miloš Colić, izabrani novi članovi Gradskog veća

07. februar 2024. 12:40 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Na konstitutivnoj sednici Skupštine, za gradonačelnika Pirota ponovo je izabran Vladan Vasić.

Novom-starom gradonačelniku je ovo 6. mandat, a drugi kao funkcioneru Srpske napredne stranke.

Na predlog većine, od 56 odbornika Skupštine grada Pirota, Vasić je predložen kao jedini kandidat za gradonačelnika. Vasić je izabran većinom glasova odbornika, tajnim glasanjem. Za njega je glasalo 36 odbornika. U glasanju, kao i prilikom izbora predsednika Skupštine, nisu učestvovali odbornici koalicije "Pirot protiv nasilja

Lična biografija:
Vladan Vasić je rođen 1971. godine u Pirotu gde je završio osnovnu i srednju školu. Oženjen je i otac je troje dece.
Profesionalno – stručna biografija:
Diplomirao je na Elektronskom fakultetu u Nišu 1996. godine na temu: Ispitivanje egzistencije višestrukih graničnih krugova i skupova kod nelinearnih kontinualnih i diskretnih sistema drugog reda, kod prof. dr. Bratislava Dankovića, na smeru automatika i elektronika.

Magistrirao je 2003. godine na Ekonomskom fakultetu u Nišu na tezi: Koncept integralnog informacionog sistema sa osvrtom na Industriju odeće "Prvi maj" Pirot, kod prof. dr Radmile Jovanović, na smeru Informacioni sistemi za podršku odlučivanju.
Posle diplomiranja zaposlio se i šest i po godina radio u IO "Prvi maj" u Pirotu.

U politici je već 20 godina. 2003. godine Vladan Vasić pobedio je u drugom krugu lokalnih izbora i postao najmlađi predsednik opštine Pirot. Tada je imao 32 godine. Za vreme njegovog mandata 2016. godine Pirot je dobio status grada, a Vasić postao prvi gradonačelnik.

 
 

Na predlog Vladana Vasića, za zamenika gradonačelnika izabran je Miloš Colić.

Članovi Gradskog veća su Aleksa Ćirić, Bratislav Rašić, Dejan Ranđelović, Tijana Hristov, Vladica Tošić, Milan Petrović, Slobodan Petrović, Ivana Stamenović i Miroslav Mitić.