Vladan Vasić: Očekujemo saglasnost Ministarstva na Prostorni plan. I Plan kapitalnih investicija na narednoj sednici Skupštine

22. januar 2021. 12:57 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Gostujući u emisiji Presing, gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, između ostalih tema, govorio je o značajnim investicijama koje nas očekuju u ovoj godini. Ono što smo danas izdvojili za vas, kao posebne teme, jesu usvajanje Prostornog plana, Plan kapitalnih investicija i analiza stanja u Kompaniji Tigar ad.

U ponedeljak, 25. januara, biće organizovana video konferencija predstavnika nadležnog Ministarstva i lokalne samouprave, da konačno dobijemo saglasnost na usvajanje Prostornog plana, kaže Vasić i napominje da će iz ovog Plana proisteći detaljniji planovi, koji su već u razradi.

Plan kapitalnih investicija sadrži izuzetno značajne, velike projekte. Mi ćemo sigurno ove godine potpisati Ugovor za postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, uredićemo preostali deo Tga u centru grada, počećemo izgradnju Otvorenog bazena, imamo značajne projekte iz oblasti ekologije, nastavićemo sa sređivanjem vodoizvorišta, u celom gradu menjaće se osvetljenje, rekonstrukcija Doma vojske i mnogi drugi, rekao je Vasić.  

Vasić je ukratko prokomentarisao i stanje u pirotskoj privredi, sa posebnim akcentom na trenutnu situaciju u Kompaniji Tigar ad, koja očekuje usvajanje UPPR-a.

Ceo razgovor sa gradonačelnikom Vasićem pogledajte u rubrici Presing.