Vladan Vasić: Nema suženja puta u naselju Prčevac, širina kolovoza biće vraćena na prethodnu

29. novembar 2021. 13:37 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

U prostorijama Gradske uprave Pirot održan je sastanak gradonačelnika Vladana Vasića i predstavnika JP "Putevi Srbije" i "Koridora Srbije" d.o.o., zbog problema tokom rehabilitacije puta kroz naselje Prčevac. Građani iz naselja Prčevac ukazali su da je prilikom radova došlo do suženja kolovoza.

Gradonačelnik Vladan Vasić u izjavi za medije istakao je da su razgovarali sa investitorima, nadzornim organima i projektantima sa ciljem da vide koliko je to opravdano i da li postoji mogućnost da se širina puta vrati na prethodno stanje. Radi se o dužini puta od 600 metara. Širina puta bila je 5,5 metara, ali se zbog određenih projektantskih pravila išlo celom trasom na širinu kolovoza od 5,2 m, zbog čega su građani reagovali. Tokom sastanka se došlo do rešenja, rekao je Vasić i objasnio da će se u prvih 250 m put proširiti na 5,5 m, narednih 250 me se neće smanjivati širina u odnosu na ono koliko je bilo, a narednih 200 m proširiće se put koliko je moguće do širine od 5,5 m. Vasić je dodao da je deonica vrlo problematična jer su tu kapije, instalacije, ali će nastojati da sve to reše. Važno je da nema suženja puta, poručio je Vasić.

Dušan Mijuk, šef Projekta Istok, rekao je da ovu deonicu završavaju sa malim kašnjenjem jer su izašli u susret Gradu da se prethodno uradi i vodovodna mreža. Mijuk je naglasio da su razmatrali primedbe na širinu kolovoza i dogovorili da trotoari ostaju i biće ispoštovana minimalna širina trotoara od 1,2 m.

Rok za završetak radova je kraj godine, a gradonačelnik Vladan Vasić očekuje da posle radova svi budu zadovoljni.