Vladan Vasić: Nastava od 1.septembra u svim školama počinje redovno, uz ustaljenu promenu smena

31. avgust 2021. 11:49 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Danas je u Velikoj sali Gradske uprave održana konferencija za štampu na kojoj je gradonačelnik Pirota Vladan Vasić rekao da će učenici osnovnih i srednjih škola grada, od sutra krenuti u redovnom režimu nastave uz ustaljenu nedeljnu promenu smena. 

Kako je rekao Vasić, poslednjih dana je nezvanična odluka Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola, da mladji razredi školu pohadjaju predpodne, a stariji popodne, bez promena smena, izazvala negodovanje roditelja, nastavnika ali i dece. 

Predstavnici gradske uprave, uz konsultaciju Štaba za vanredne situacije, Zavoda za javno zdravlje, psihologa, nastavnika i roditelja, doneli su odluku da se nastava odvija u ustaljenoj formi, uz promenu smena na koju su svi navikli. To će biti naloženo svim školama na izvršenje. 

Bez obzira na sve, epidemiološka situacija će se pratiti i na osnovu nje će se eventualno menjati ili uvoditi nove mere u nastavi, ali za sada u pirotskim školama nastava može da počne bez problema. 

Ipak, propisane mere Vlade Republike Srbije se moraju poštovati, a jedna od njih je i ta, da učenici, pri ulasku u školu, moraju da nose maske, da ih mogu skinuti dok sede u klupama i prate nastavu, te da ih opet moraju vratiti na lice kada govore. Ovu odluku "na nož" su dočekali mnogi, a dr Milena Dimitrijević, predsednica Skupštine grada, kao lekar, pojasnila je zašto je ovakva mera neophodna.