Vladan Vasić, izvodi iz Presinga: "Pirot 24-28.”: naša strategija razvoja. Za više od 20 projekata, obezbedićemo preko 230 miliona evra! Mnogo više državnih i stranih, nego pirotskih investicija!

17. jun 2024. 13:10 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Nastavljamo dalje kada govorimo o učešću Vladana Vasića, gradonačelnika, u Presingu. Odvajamo teme, jer smatramo da ćete, ukoliko vas zaista interesuje grad, moći da saznate dosta toga, ali i da iz razgovora izdvojite neka pitanja, dileme, predloge za dalje.

Poseban prostor u Presingu odvojili smo za nedavno objavljeni "paket" planova, kada su u pitanju projekti nazvani ,,Pirot 24-28". Naime, naš sugrađanin nam je poslao mejl u kojem je tražio od gradonačelnika da komentariše projekte, s posebnim akcentom na predloge koje je on naveo.

1. Hitna pomoć, zgrada?

2. Gimnazija, rekonstrukcija?

3. Dom za stare?

4. Zelena pijaca, rekonstrukcija?

5. Autobuska stanica?

6. Bela mačka, rekonstrukcija?

7. Put za Topli Do, rekonstrukcija?

8. Besplatni udžbenici - u čemu je inat, u deci?

9. Gradsko kupalište, nekad i sad?

S obzirom da je Vladan Vasić do detalja odgovorao na sva pitanja, ali i komentarisao i ostale projekte, ovaj deo podelili smo u dva segmenta.

Nastavljamo! Sutra ćemo objaviti deo razgovora na kojem smo mi posebno insistirali: kako vratiti stari duh Pirota? Sarlah, Tijabara, pijaca, stare navike, programi…