Vladan Vasić, izvodi iz Presinga: Lečenje dece s retkim bolestima je problem koji koristi farmaceutska industrija! U kvalitetan sport ulažu bogatiji, naš cilj objekti i masovnost!

20. jun 2024. 12:00 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Posle tema o gradu i o vraćanju starih navika, bilo je više vaših komentara. Samo da kratko podsetimo na našu najavu:

Mi koji pamtimo šetnje Sarlahom, Urošev atelje, ploču na kojoj su se održavale igranke, Najlon baštu gde je Bela pravio najbolje ćevape na svetu, ili kada iz Beograda stignemo u Pirot simplonom Panonija ekspres, a na parkingu čekaju fijakerdžije, deda Žika, Car, i onda taj topot konja kockom do naše ulice...

Da ne nabrajam i ne pominjem Tijabaru, stare jorgandžijske radnje, terzije kako sede ispred, dok se iz obližnjih kafana osećao miris roštilja.

Izdvojiću komentar, rekao bih, ipak, detaljni stav naše Vukosave Antić, supruge preminulog Đorđa Đurđevića, poznatog reditelja i radio kritičara. Vukica se vratila iz Beograda, radila je kao novinar u poznatom fabričkom listu Poljoindustrija.

Juče je poslala tekst u kojem ima i pohvale i predloga, da li i kritike, a koji se odnosi upravo na deo Presinga u kojem je Vladan Vasić govorio o vraćanju starih pirotskih vrednosti.

Sada o temama koje su, takođe, bile vruće i gde je i zaista bilo otvorenih, ali i suprotnih stavova. Interesovaće vas. Možete i vi, kao Vukica, da komentarišete!

 Lečenje dece s retkim bolestima:

 A potom su usledili naši predlozi:

- Novo Odeljenje za omladinu i sport

 - Sportski centar - promena statusa

- Projekat posebnog ulaganja u kvalitetan sport

   I na kraju, pitanje i o Gradskom stadionu

Bili su ovo izvodi, segmenti iz Presinga koji smo radili sa Vladanom Vasićem, gradonačelnikom. Cilj je bio da vas informišemo, da znate više, da imate, na osnovu rečenog, svoje stavove.

Tu smo da ih objavimo!

Uskoro će naša Sonja Ćirić raditi drugi deo Presinga, s obzirom da je ostalo nekoliko naših i vaših pitanja.