Vladan Vasić: Imamo usmena uveravanja da će se vojnici, najkasnije 2021. godine, vratiti u pirotsku kasarnu

14. januar 2020. 11:35 Gradska hronika Pirot Plus Online

Još kada je početkom februara 2015. godine pirotsku kasarnu "Treći pešadijski puk" posetio tadašnji ministar odbrane Bratislav Gašić, najavljeno je da će se vojska u najskorijem roku vratiti u Pirot. 

Gašić je tom prilikom rekao da nije bilo posebnog razloga da vojska napušta ovu kasarnu i da su u toku pripremne radnje da se ovaj vojni objekat ponovo aktivira. U aktivnosti je uključen Generalštab i lokalna samouprava u Pirotu.

Ministar Bratislav Gašić: Vojska Srbije vratiće se u Pirot VIDEO

Prošlo je pet godina od tada, a vojska se još uvek nije vratila u pirotsku kasarnu koja je u vreme bivše Jugoslavije u nekoliko navrata proglašavana je za najbolju.

U Novogodišnjem presingu, gradonačelnik Vladan Vasić još jednom je istakao da bi povratak vojske u Pirot bilo od velikog značaja za grad u celini. Bila bi to praktično još jedna fabrika.

Imamo usmena uveravanja da će se tokom 2020, najkasnije naredne godine jedana vojna formacija biti vraćena u pirotsku kasarnu. To podrazumeva izvesna ulaganja u objekte, s obzirom da moraju da se ispune određeni uslovi, kaže Vasić.