Vladan Vasić: Do kraja gradjevinske sezone još dosta posla u gradu i selima! Sanacija klizišta u Toplom Dolu pri kraju! Uređenje Veznog trakta u centru još uvek nije u planu

30. septembar 2021. 14:16 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Prilikom jučerašnjeg obilaska radova na uredjenju trga u centru grada, Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota govorio je i o ostalim trenutnim gradjevinskim radovima u okviru trenutne građevinske sezone koja se polako privodi kraju. 

Kako je Vasić ocenio, i ova će biti uspešna. Iz gradskog budžeta izdvojeno je oko 3 miliona eura za infrastrukturu, ali su i različita resorna ministarstva, dodatnim sredstvima, učestvovala u realizaciji različitih infrastrukturnih projekata. 

Najveće gradilište nalazi se u Pirotu, u naselju Senjak gde se gradi Otvoreni kupališni kompleks. Dinamika radova je zadovoljavajuća, a po planu, Piroćanci bi tamo već narednog leta trebalo da uživaju. 

Pored krpljenja udarnih rupa i asfaltiranja preostalih ulica u gradu i okolnim naseljima, predviđenim planom za ovu godinu,  pojačanom dinamikom, se privode kraju radovi i u selima i okolnim putevima. 

U toku je sanacija klizišta prema Toplom Dolu. Jedan potporni zid u dužini od 50 metara je već završen, a trenutno se radi na drugom u dužini od 20 metara. 

U toku su radovi na krpljenju puta Vranište - Osmakovo, a predstoji i asfaltiranje još jednog sokaka u selu Gradašnica

Na pitanje novinara, kada će biti uređen Vezni trakt u centru grada, koji je u poprilično lošem stanju, Vasić je rako da , za sada, još uvek nije u planu.