Vladan Vasić: Cena grejanja u Pirotu zavisiće od cene gasa. Grad će pokušati da pomogne

08. septembar 2022. 12:32 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Posle sednice Gradskog veća, tokom koje se govorilo o merama koje je preduzeo Grad Pirot za ublažavanje uticaja energetske krize na život građana, gradonačelnik Vladan Vasić je u izjavi za medije govorio i o spremnosti Javnog preduzeća “Gradska toplana” za predstojeću zimu, kao i o mogućem povećanju cene grejanja.

Prema njegovim rečima, “Toplana” je infrastrukturno spremna za novu grejnu sezonu, imaju određene količine mazuta i treba da se raspiše javna nabavka za snabdevača gasom. Kada je u pitanju povećanje cene grejanja, u gradovima u okruženju cena je povećana za 40 i više procenata, ali u Pirotu to neće biti toliko, poručio je Vasić i najavio da će predložiti korekciju cene za onoliko koliko je povećanje cene gasa prema našoj “Toplani”.

S obzirom na najavljeno povećanje cene od strane države prema prodavcima gasa, Vasić smatra da će predlog biti da se cena toplotne energije u Pirotu poveća za 12,5%, a analiziraće i mogućnosti budžeta grada da subvencionišu “Toplanu”.

Gradonačelnik Vladan Vasić dodao je i da gledaju kako da pomognu najugroženijima u gradu, zbog čega će napraviti određenu količinu zaliha drvne mase.