Visoka škola dobila akreditaciju **Video**

24. septembar 2012. 13:20 Društvo Pirot Plus Online

Danijela Vidanović, direktorka Visoke strukovne škole za obrazovanje vaspitača u izjavi za Plus radio objavila je da je škola I zvanično dobila akreditaciju kako za ustanovu, tako I za specijalistički program. Prema rečima direktorke škole, svi nedostaci koji su postojali, kada je reč o stručnom kadru, ali I specijalističkom programu sada su u potpunosti otklonjeni.

- U jednom momentu bilo je manje stučnog kadra od propisanog. To je komisija posebno proveravala, tako da smo o tome sada posebno vodili računa. Škola sada može da se pohvali nastavničkim kadrom u školi. Kada je reč o specijalističkom programu, škola je uradila jedinsven kvalitetan progam u skladu sa standardima Evropske unije, što je takodje bio jedan od preduslova za akreditaciju, kaže Vidanovićeva.

Završena je prijava kandidata za upis brucoša u septembarskom roku. Posle prvog upisnog kruga ostalo je 30 slobodnih mesta za samofinansirajuće studente. Provera muzičkih i govornih sposobnosti je 26. ovog meseca, prijemni ispit iz srpskog jezika je 27. u 9 časova, a test iz opšte kulture i informisanosti istog dana u 11 časova.