Visoka škola u Pirotu tokom vanrednog stanja radi po posebnom režimu

24. mart 2020. 12:47 Društvo Pirot Plus Online

Od momenta uvođenja vanrednog stanja u našoj zemlji sve obrazovne ustanove su obustavile nastavu i na poseban način organizovale rad. Učenici ne idu u školu, a nastavu prate na određenim RTS kanalima. 

Interesovali smo se na koji način radi Visoka škola u Pirotu. Prof. dr Emilija Popović nam je poslala sledeće saopštenje:

Akademija tehničko-vaspitačkih strukovnih studija Niš, Odsek Pirot, zbog vanrednog stanja u zemlji, nastavu organizuje po posebnom režimu.

Nastavnici svoja predavanja i nastavni materijal iz opštih i stručno-aplikativnih predmeta oglašavaju na sajtu Škole svake nedelje po predviđenom rasporedu, tako da studenti na ovaj način savladavaju predviđene nastavne oblasti. Putem mejlova, naši studenti komuniciraju sa predmetnim nastavnicima, tako da se i konsultacije realizuju na ovaj način, i studenti dobijaju odgovore i potrebnu pomoć nastanika pri ovladavanju novog nastavnog gradiva.

Ovakav vid nastave je zastupljen kako na Osnovnim strukovnim studijama, tako i na Master strukovnim studijama. Martovski ispitni rok, odbrane završnih radova i slične aktivnosti, koje su bile zakazane, poput polaganja i relizacije aktivnosti iz posebnih Metodika u vrtićima, odlažu se o okončanja vanrednog stanja.

U Školi je organizovano i dežurstvo nenastavnog osoblja, tako da se sve prateće aktivnosti koje nisu vezane za nastavu već za funkiconisanje same ustanove, odvijaju uredno i u predviđenim rokovima.

Ovim saopštenjem, molimo sve građane, da budu disciplinovani, da prate saopštenja i uputstva i da ostanu u svojim kućama.

Rukovodilac Odseka Pirot
dr Emilija Popović, prof. 

*Saopštenje: Akademija tehničko-vaspitačkih strukovnih studija Niš, Odsek Pirot