Više posla za zadrugare

21. maj 2013. 13:09 Gradska hronika Pirot Plus Online


Omladinska zadruga svakodnevno angažuje stotinak zadrugara na raznim poslovim.Veroljub Đurić, direktor Omladinske zadruge, kaže da je trenutno angažovan broj zadrugara veći u odnosu na isti period prošle godine.


- Trenutno brojimo preko 300 zadrugara, svakodnevno upošljavamo stotinak radnika, preko pedeset radnika je angažovano na arheološkim iskopinama koje prate trasu Koridora 10. Jedna grupa angažovana je na čišćenju gradskog kupališta pred predstojeću sezonu – kaže Đurić.


U narednom periodu očekuje se povećan obim poslova, u najavi je angažovanje većeg broja zadrugara na berbi trešanja, kao i sezonskim poslovima u Hladnjači, kaže Đurić


- Potpisani su ugovori tako da u prvoj polovini juna počinje berba trešanja na plantažama u Beloj Palanci, u ovom slučaju obezbeđen je prevoz a cena je 15 dinara po kilogramu, odličan posao za studente i učenike. Zatim počinju poslovi u Hladnjači gde je cena rada povećana i iznosi 115 dinara po času . Tako da očekujemo da u junu angažujemo još stotinak zadrugara, što će značiti svakodnevno angažovanje 200 zadrugara – dodao je Đurić.


Đurić kaže da očekuje da radnicima koji su bili angažovani na radovima na Koridoru 10 dugovanja za mart i april biti isplaćena naredne nedelje.