Više para za mlade sportiste i nevladin sektor

17. april 2015. 08:43 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Nadležna komisija SO Pirot je već razmatrala pristigle zahteve za stipendiranje mladih, uspešnih sportista uzrasta od 13 do 23 godine. Boban Nikolić, resorno zadužen za vanprivredu, kaže da je ovaj konkurs u fazi odlučivanja. Ova odluka lokalne samouprave da se pomaže mladim sportistima uspešno se realizuje već nekoliko godina, a ovog puta je izdvojeno najviše para, milion ipo dinara. Visina stipendija je od 7 do 22 hiljade dinara i isplaćivaće se mesečno do kraja godine.

“Praksa koju je uvela lokalna samouprava da se pomažu talentovani sportisti i prati njihov razvoj do sada je dala više nego dobre rezultate. Zbog toga se iz godine u godinu izdvajaju sve veća sredstva i ovog puta je to najviše, skoro duplo u odnosu, na primer, na prošlu. Pristiglo je desetak prijava od 8 klubova i to je sada u fazi odlučivanja. Na taj način,pored ostalog,želimo da zadržimo mlade uspešne sportiste u našim klubovima, da se lakše školuju i da zadrže ili unaprede svoju formu. Kriterijumi su jasni i uskladjeni su sa postignutim sportskim rezultatima i tu nema dvoumljenja. Uskoro će se znati ko su dobitnici stipendija koja će biti isplaćivana u devet narednih meseci”-kaže Nikolić.

Opštinska komisija je razmatrala i projekte Nevladinih organizacija .Do sada je odobrila 27 projekata za čiju će realizaciju biti utrošeno 6 miliona dinara od ukupno 7 koliko je namenjeno. Boban Nikolić kaže da je konkurs i dalje otvoren za preostalih milion dinara, a do kraja godine preostaje da nadležna komisija prati realizaciju odobrenih projekata.