Više brige za radnike i imovinu

04. decembar 2012. 13:37 Privreda Pirot Plus Online

U Industriji odeće Prvi maj Pirot, posle prodaje dela imovine slovenačkoj Kompaniji AHA Mura još uvek ima mnogo nerešenih pitanja i problema. Predsednik Samostalnog sindikata, Zoran Živković, uputio je oštre kritike na račun rukovodstva. On kaže da mnoge službe ne funkcionišu u potpunosti, i da se pored ostalog mora jasno razgraničiti imovina dva posebna pravna subjekta koja posluju na zajedničkom prostoru.

„Situacija u Industriji odeće Prvi maj Pirot je najblaže rečeno haotična. Rukovodsvo Fabrike kao da je zaboravilo na svoje radnike. Brojna pitanja posle prodaje dela najznačajnije imovine Prvog maja ostaju bez odgovora, Radnici koji su se izjasnili za socijalni program i dalje dolaze u Preduzeće bez obzira što nisu radno angažovani. Smatramo da bi posle svega moralo da bude više reda u pirotskom Prvom maju. Sa rukovodstvom Kompanije AHA Mura imamo dobru saradnju i očekujemo da će tako biti i dalje“ - izjavio je Zoran Živković za Plus radio.

Jedno od, takodje, važnih pitanja jeste rešavanje naplate potraživanja radnika iz ranijeg perioda. Tim povodom ovih dana u Samostalnom sindikatu radnici će potpisati dodatno punomoćje kako bi se olakšao sudski postupak.