Vikend u znaku Sajma peglane kobasice

30. januar 2015. 13:22 Gradska hronika Pirot Plus Online

U toku su poslednje pripreme za Sajam peglane kobasice. Kapije se otvaraju u subotu, 31.januara u 10 časova, do 18 časova traje i u subotu i u nedelju. Što se tiče samog Sajma, biće 36 izlagača, svi su spremni. Biće 10 proizvođača sira, kaškavalja i mlečnih proizvoda i oko 12 vinarija iz cele Srbije, rekao je Bratislav Zlatkov, direktor Turističke organizacije Pirot.

- U 10 sati je otvaranje u subotu, oko 12 časova je planirano svečano otvaranje i pozdravni govor predsednika Opštine i našeg gosta, a u 14.30h je planirano proglašenje pobednika, imaćemo i nagradu najlepše uređen štand. Žiri čine predsednik žirija prof. Branislav Zlatković, Milan Vučićević, Predrag Stanković, Tomislav Stevanović i Miljan Kostić, rekao je Zlatkov.

Kada su u pitanju gosti Sajma, Zlatkov je izrazio posebno zadovoljstvo što će biti dosta stručnjaka, uglednih profesora sa raznih fakulteta, poljoprivrednih škola, tehnološkog fakulteta, instituta i slično. Prema njegovim rečima Sajam će posetiti dosta poznatih ličnosti, a gost Sajma je glumac i voditelj Zoran Kesić.

- Spojili smo peglanu kobasicu, vino, humor i satiru tako da ćemo imati jednu dobru manifestaciju i jedan odličan događaj tokom vikenda, istakao je Zlatkov.