COVID-19 Vidojko Panajotović: U Pirotu danas do 14 časova nema obolelih od korona virusa! Dr Radmila Zec potvrdila u 15 h. U Pirotu nema obolelih

12. mart 2020. 14:46 Korona virus Pirot Plus Online

Telefoni u Redakciji zvone danas više nego ikada do sada.  Glasine se šire, što je u ovakvoj situaciji veoma složeno! Ljudi traže da se čuje zvanična informacija. Zvanične informacije, medjutim,  mogu jedino da objave Ministarstvo zdravlja, ili dr Radmila Zec, epidemiolog  Zavoda za javno zdravlje u Pirotu. O sadržaju glasina nećemo, jer bi to dodatno unelo pometnju. Pretpostavljate.

     Negde od 12 časova nastojimo da čujemo, redom Dr Radmilu Zec, poslali smo poruku dr Elizabeti Asleksić, direktoru  Zavoda za javno zdravlje u Pirotu. Razgovarali sa dr Radovanom Ilićem, predsednikom Saveta za javno zdravlje. Poslali poruku Vladanu Vasiću, predsedniku Štaba za vanredne situiacije, razgovarali smo sa Vidojkom Panajotovićem, zamenikom predsednika Štaba.

     Idemo redom.

      Sastanak na kojem su bili dr Radmnila Zec i dr Radovan Ilić, završen je oko 14 časova. Ko je još bio tamo, ne znamo!

      Dr Radmila Zec nije nam odgovarala na naše brojne pozive. Verujemo da je u poslu, zauzeta. Uostalom njen telefon stalno zvoni.

      Dr Radovan Ilić nam je rekao da je juče  za naš Portal rekao što je imao. Treba se boriti protiv glasina koje samo mogu da štete!

       Vladan Vasić nam nije odgovorio na poruku. Ne znamo da li je kao predsednik Štaba za vanredne situacije bio prisutan. Uostalom, vanredna situacija nije proglašena.
        Najpredusretljiviji bio je Vidojko Panajotović, zamenik gradonačelnika. Rekao nam je ono što smo znali. Trenutno  je van Pirota.

Vidojko Panajotović je odobrio da u njegovo ime objavimo sledeće 

U Pirotu  danas do 14 časova  nema obolelih od korona virusa! Situacija se prati.

Oko 15 časova dobili smo poruku dr Radmile Zec

U Pirotu nema obolelih od Korone virusa!

Mnogo je poziva od svih, nema ništa novo, čujemo se ujutro, sastanak zdravstvenih ustanova je održan u bolnici da se ažuriraju algoritmi postupanja u skladu sa trenutnom aktuelnom situacijom 

         Dragi sugradjani, potpuno vas razumemo. Medjutim, moramo da razumemo i drugu stranu.  Sve informacije su  pod kontrolom Ministarstva zdravlja, upravo zbog toga da se ne bi širila panika.

         Ostaje nam da budemo i dalje uporni i sa zvaničnog mesta saznamo, eventualne nove informacije. Ukoliko ne, sačekajte 20 časova kada će biti objavljena zvanična informacija Ministarstva zdravlja, koju ćemo mi odmah preneti  na naš portal.

         Do tada, molimo vas, sledite  zvanične  preporuke , budite obazrivi.