Video vest: Direkcija forsira poslednja četiri projekta. Značajna i uspešna, kao i mnogi ranije.Grad je dobio moderan izgled.

21. novembar 2016. 12:30 Gradska hronika Pirot Plus Online

Na sednici Gradske skupštine prošli petak, doneta je odluka, shodno Zakonu, o ukidanju Direkcije za izgradnju. Branislav Kostić, direktor ove institucije, koja je od svog postojanja racionalno trošeći sredstva finansirala brojne značajne projekte rekao je da će do kraja godine biti završena četiri projekta koja su ukupne vrednosti oko 100 miliona dinara. Mi ćemo ih naravno pratiti.

Projekat prvi!

Po redosledu kako smo ih snimali danas! Kružni tok od Kozaračke za Drugi ring i glavnu ulicu. Kozaračka ulica je već zatvorena. Završeni su svi vodovi, kreće se u konkretne poslove. Treba raditi kolovoz.

Projekat drugi!

Prostor izmedju zgrada u ulici Dragoljuba Milenkovića. U tom delu je i Vodovod zamenio azbestne cevi, tako da će i ova ulica biti sanirana.

Projekat treći!

Kada smo pre neki dan, onako zadovoljni, rekli da će Save Kovačevića biti prava pirotska avenija, mnogi su bili ironični. Radovi napreduju. Ivičnjaci su pri kraju. Tamponira se kolovoz. Biće zaista lepo.

I konačno, Projekat četiri! Po svemu izuzetno bitan. Saobraćajnica 1! Po onome kome je namenjen, ali i po tome šta će sve povezivati i koliko će značiti za grad. Teške kamione više neće prolaziti našim ulicama. Ne možemo zaista da verujemo da nadležno Ministarstvo nije videlo značaj ove Saobraćajnice, odbivši zahtev Direkcije da delom finansira. Direkcija, odnosno Piroćanci će sami dati preko 4o miliona za ovaj moderan kolovoz.

Ovo je današnji raport. Na Arandjelovdan. Svuda se radilo! Direkcija će tako, u finišu, poentirati ovim značajnim projektima. A bilo ih je. Teško je nabrojati! Bravo!!!